Verkoopprocedure

Je hebt een woning in New Brooklyn op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

 

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

 

New Brooklyn Almere inschrijven woning

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en).

Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!

New Brooklyn sfeerbrochure

3. Toewijzing

Wanneer de inschrijfperiode afloopt en alle formulieren binnen zijn, vindt de toewijzing van de woning plaats op basis van eerste voorkeur. De datum of het tijdstip waarop u het inschrijfformulier indient heeft géén invloed op de toewijzing, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum. Indien je meerdere keren het inschrijfformulier invult, telt alleen de laatste inschrijving. 

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan.

4. Gesprek met de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de makelaar je uit voor een gesprek. We vragen je voorafgaand aan de afspraak om je financiële situatie met een hypotheekadviseur te bespreken en het resultaat van deze financiële haalbaarheidscheck met ons te delen. Zorg er dus voor dat je deze haalbaarheidsverklaring op tijd in je bezit hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Indien je geen haalbaarheidsverklaring kan of wilt aanleveren, komt de afspraak met de makelaar helaas te vervallen.

 

Tijdens het gesprek met de makelaar ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor je gereserveerd. Meestal verstrekt de makelaar een optie van één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

5. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken en vervolgens (digitaal) te ondertekenen.

 

Nog vragen? Bekijk onze FAQ.