STADS WONEN MET EEN ULTIEM GEVOEL VAN VRIJHEID

New Brooklyn is gelegen in Almere Poort. Dit wordt een wijk voor mensen die houden van de stad, van een café op loopafstand, van boodschappen doen om de hoek, van reuring om zich heen. Die gemakkelijk de trein of auto pakken naar Amsterdam. Wonen in een echt gaaf huis, dat ruimte biedt voor een dynamische levensstijl, op een plek waar allerlei soorten mensen zich thuis voelen. Geen vinex, wel een stedelijke sfeer en daar hoort groen bij.

In the middle of everything

De ligging van New Brooklyn is ideaal. Op nog geen 10 minuten fietsen heb je natuur en strand zoals Pampushout, Kromslootpark, Almeerderstrand en het Zilverstrand. Station Almere Poort ligt naast New Brooklyn. Vanaf hier ben je in 20 minuten in Amsterdam. Net als met de auto trouwens. Dagelijkse voorzieningen zijn er volop aan de Europalaan, zoals een supermarkt en diverse winkels.

situatietekening new brooklyn

Welcome in New Brooklyn!

In de hele wijk komen in totaal ongeveer 1.400 woningen. We starten met de woningen in deelgebied 1, in het noordwestelijk deel van New Brooklyn. Hier worden circa 550 koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen gebouwd. Het gaat om vier- en drielaagse eengezinswoningen, maisonnettes en appartementen. De gemeente biedt kavels voor zelfbouw aan. De mix van verschillende type en soorten woningen maakt New Brooklyn divers en stedelijk.

Meer over de woningen →

Bruisende stadswijk New Brooklyn Almere

Urban and green

In de brede lanen van New Brooklyn staan grote bomen. Daartussen staan bankjes waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en van de zon genieten. Op de extra brede stoep spelen kinderen terwijl hun ouders hen in de gaten houden. Lekker op het trappetje voor de voordeur, met koffie en de krant. Omdat je hier je auto iets verderop parkeert, is het lekker rustig in de straat.

Meer over urban and green →