Stadse allure in hartje Almere

Nog even, en dan is Almere Poort een unieke woonwijk rijker. Helen van Duin, manager gebiedsontwikkeling in Almere: “Met New Brooklyn creëren we een stadse omgeving waarin je prettig kunt wonen en werken. We bouwen niet alleen huizen maar een hele nieuwe community.”

Een behoorlijke uitdaging

Wat ging er aan de plannen voor New Brooklyn vooraf? “Er is dringend behoefte aan woningen, dat weten we allemaal. Gemeente Almere werkt dan ook hard aan het ontwikkelen van nieuwe woonwijken. We wilden in Almere Poort graag een hele nieuwe stadswijk maken. Iets bijzonders, met een eigen karakter, van hoge kwaliteit, duurzaam en toch betaalbaar.

Een behoorlijke uitdaging!” zegt Helen van Duin. “Gelukkig durfde Heijmans samen met de Alliantie en de beoogde afnemer van de vrije sector huurwoningen dit project aan te gaan, zo zijn we vanaf het begin samen opgetrokken.”

Pluspunten genoeg

Wat zijn de pluspunten van New Brooklyn? “Allereerst de gunstige ligging, vlakbij het station en snelwegen. Die goede bereikbaarheid is interessant voor Almeerders én voor mensen uit het Gooi of Amsterdam. Verder biedt New Brooklyn ruime, betaalbare woningen met een eigen karakter; het oogt stads maar is toch heel groen.”

“Het ontwerp van de gevels is geïnspireerd op de bouwstijl van de New Yorkse wijk Brooklyn en de Amsterdamse Watergraafsmeer. Dit geheel geeft het straatbeeld echt stadse allure.”

Mooie bomen

Hoe combineert New Brooklyn het stedelijke karakter met groen? “De wijk bestaat uit dichte bebouwing, net als in een stad. Woonblokken met vele verschillende gevels, woningtypen en indelingen. Wat uniek is: alle woningen hebben een tuin of een gedeelde binnentuin. Verder staan er straks mooie bomen en komt er een grote centrale groenstrook; groen is echt een thema. Het ontwerp van de gevels is geïnspireerd op de bouwstijl van de New Yorkse wijk Brooklyn en de Amsterdamse Watergraafsmeer. Dit geheel geeft het straatbeeld echt stadse allure.”

The place to be

“New Brooklyn is vooral ideaal voor gezinnen,” vertelt Helen van Duin. “Een stadswijk die voldoet aan de eisen van nu. Waar je woont, werkt, je kinderen opgroeien, elkaar ontmoet. Waar je samen met buurtgenoten de binnentuin onderhoudt of je yoga-mat uitrolt in het park. Kortom, een omgeving die ruimte biedt voor een hele nieuwe lifestyle in Almere,” besluit Helen van Duin. “New Brooklyn wordt echt the place to be!”