Er is zoveel mogelijk in deze stad

Naomi Neijssen a.k.a. Mrs Fine Art is grafisch ontwerper, kunstenaar én ondernemer. Enthousiast mailde ze New Brooklyn dat ze graag een creatieve bijdrage levert aan de nieuwe wijk, bijvoorbeeld met een muurschildering. We spreken haar op een zonnige dag op één van haar favoriete plekken in de stad, Finish Your Breakfast.

Naomi mrs Fine Art New Brooklyn Almere

Mrs Fine Art

Naomi Neijssen a.k.a. Mrs Fine Art is grafisch ontwerper,
kunstenaar én ondernemer. Enthousiast mailde ze New
Brooklyn dat ze graag een creatieve bijdrage levert aan de
nieuwe wijk, bijvoorbeeld met een muurschildering. We  spreken haar op een zonnige dag op één van haar favoriete plekken in de stad, Finish Your Breakfast.

 

Naomi mrs Fine Art New Brooklyn Almere

Naomi heeft gestudeerd aan de kunstacademie HKU in Utrecht. Ze werkt als ontwerper, zo maakt ze met haar label SEEFD eigen prints voor textiel. “De prints zijn eigenlijk ‘conversation starters’. Ik maak prints op jassen voor sprekers, die iets vertellen over het onderwerp waarover ze spreken. Denk aan duurzaamheid. Ik werk zelf ook graag zo duurzaam mogelijk.”

Naomi mrs Fine Art New Brooklyn Almere

Life is a fine art

Naomi vindt duurzaam leven ook terug in Almere, een stad waar de natuur altijd om de hoek is. Duurzaamheid, verbondenheid met de natuur, jezelf en elkaar, het zijn thema’s die centraal staan in haar werk. ‘Life is a fine art’ staat dan ook op de website van Naomi. “Creativiteit is een middel om jezelf te ontdekken. Toen ik begon met werken, heb ik veel verschillende dingen gedaan. Van tekenen, schilderen en vormgeven tot interieurs ontwerpen, zoals een duurzaam, modulair interieur concept
voor kantoren.”

Bruisende stadswijk New Brooklyn Almere

Genoeg inspiratie!

Naomi springt in ons gesprek ook regelmatig van de hak op de tak. Constant borrelen bij haar nieuwe gedachten en
ideeën spontaan op, geïnteresseerd als ze is om nieuwe paden in te slaan en dingen op te pakken en samen met anderen tot een mooi einde te brengen. En één van die ideeën is een muurschildering in New Brooklyn. “Toen ik ruim 10 jaar terug in Almere Poort ging wonen, was het hier nog één grote bouwput. Ik ben toen de bouwlocaties gaan fotograferen, de details, de materialen. De omgeving was nog ongedefinieerd, al die ruimte gaf me zoveel mogelijkheden, zoveel inspiratie. Hoe mooi zou het nu zijn al die inspiratie om te zetten in een schildering op de bouwlocatie van New Brooklyn? Of misschien wel op een muur van één van de nieuwe woningen?”