Duurzaam ontwikkelen en bouwen 

Wonen in een duurzaam gebied maakt het leven van een mens prettig: gezond, groen, veilig en comfortabel. Duurzaam bouwen met goede materialen klinkt misschien simpel, maar er komt heel wat bij kijken. De manier waarop je materialen in je woning verwerkt, bepaalt mede de levensduur van je woning. Daarom maken we bij onze projecten zo efficiënt mogelijk gebruik van materialen die onder meer geselecteerd zijn op duurzaamheid en kwaliteit. New Brooklyn sluit helemaal aan bij het wonen van de toekomst.

Energieneutraal wonen  

Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en duurder. De verbranding van deze brandstoffen draagt sterk bij aan de klimaatverandering. Bij onze woningbouwprojecten is BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) de norm. Dit betekent dat de woningen comfortabel zijn, een minimale energiebehoefte hebben en aardgasvrij zijn. We passen, naast het gebruik van  stadswarmte, onder andere maatregelen toe op het gebied van isolatie en beglazing om aan deze energieprestatienorm te voldoen, met als eindresultaat een zeer energiezuinige woning. 

Optimaal leefklimaat  

Je woning is voorzien van een gebalanceerd warmte-terugwin-ventilatiesysteem, dat alle lucht filtert voordat deze de woning binnenkomt. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit en een gezonder leefklimaat. Voordat de lucht de woning weer verlaat, wordt bijna alle warmte eruit gehaald en weer terug de woning in gebracht. In de zomer wil je de warmte graag kwijt, dit gaat via een zogenaamde bypass.

Standaard zijn de vloeren voorzien van vloerverwarming. Dit zorgt voor extra comfort en een gelijkmatige temperatuur in huis. Radiatoren zijn hierdoor niet nodig en dat is weer gunstig voor mensen met allergieën, omdat er minder sprake is van stofverplaatsing. Samen met het energiezuinige warmte-terugwin-systeem zorgt vloerverwarming ook nog eens voor minder energieverbruik en lagere energielasten in je woning. 

Flora en fauna 

Om je leefomgeving nóg aantrekkelijker te maken, zorgen we voor de aanleg van groene hagen en bouwen we natuurinclusief. Dat betekent dat we rekening houden met de aanwezige flora en fauna. We plaatsen nestkasten voor vogels en stimuleren biodiversiteit.