Parkeren in New Brooklyn

Bij de woningen in New Brooklyn komen dan wel geen privé parkeerplaatsen, om het parkeren van je auto hoef je je geen zorgen te maken. In de straten, direct aan de woningen gelegen, vind je straks meer dan voldoende parkeerruimte. Zo kan je auto altijd dichtbij je woning staan.

Autoparkeernorm

In New Brooklyn worden de parkeerplaatsen aangelegd door de Gemeente Almere. Bij de ontwikkeling van de wijk is een zogenoemde autoparkeernorm vastgesteld, een eis voor het aantal parkeerplekken dat er minimaal in de openbare ruimte moet komen. Voor de koopwoningen in New Brooklyn geldt een autoparkeernorm van circa 1,5 parkeerplaats per woning. Dit is voor zowel de drie- en vierlaagse woningen, als de appartementen.

Elektrische auto’s

Ben je eigenaar van een elektrische auto? Circa 7% van de parkeerplaatsen in de wijk is bestemd voor elektrische auto’s. Bij deze speciaal aangewezen plekken vind je een laadpaal waarmee je jouw auto gemakkelijk oplaadt. Hiervoor heb je een abonnement nodig. De parkeerplaatsen voor elektrische auto’s bevinden zich voornamelijk aan de randen van de wijk.

Station Almere Poort

Verwacht je (veel) bezoek? Ook met de trein ben je zo in New Brooklyn. New Brooklyn ligt pal naast station Almere Poort, waardoor de bereikbaarheid goed geregeld is.