De zon schijnt in Neighbours Kitchen

Je kan niet anders dan blij worden wanneer je Neighbours Kitchen binnenloopt. Zonnige kleuren en de eigenares die je met een brede glimlach tegemoet komt. En dat in een tijd dat de horeca dicht is. Maar bij Maxime borrelt het altijd van de ideeën en nieuwe plannen. Misschien wordt New Brooklyn wel de tweede plek in Almere waar straks plantbased soulfood van Maxime wordt geserveerd.

Neighbours in New Brooklyn

In haar knusse eetcafé in Nobelhorst spreken we met Maxime Tevreden. “New Brooklyn krijgt voor mij precies dat stadse gevoel waar ik weer een beetje naar hunker, zeker voor een concept als mijn lunchroom”. Ze vertelt over haar enthousiasme toen ze het filmpje op de website zag. “Het urban concept van Neighbours Kitchen zou ook heel mooi passen bij de nieuwe stadswijk; een plek dicht bij het station met veel traffic, divers publiek en jonge gezinnen. Ik zou graag een iets meer edgy karakter geven aan Neighbours in New Brooklyn; een plek voor koffie, gezond eten en mogelijk meer take-away, meer ‘convenient.”

Veel meer dan een buurtplek

Neighbours Kitchen is vier jaar geleden gestart in Nobelhorst als buurtplek. “Ik heb me destijds ingeschreven om als pilot een buurtfunctie te ontwikkelen in een ontzettend leuk pand waar wonen en werken wordt gecombineerd. Mijn inzending ‘Tea Da Di Date’ met lekker eten en culturele programmering won”, vertelt ze enthousiast, “en toen ben ik met behulp van crowdfunding deze plek verder op gaan zetten”. Voor Maxime was de crowdfunding ook bedoeld om connectie te maken met mensen, mensen te verbinden met haar ideeën. Inmiddels is Neighbours Kitchen veel meer dan een buurtplek, door positieve pers en mond-op-mond reclame weten mensen uit heel Almere en ook uit Amsterdam en het Gooi de weg naar haar eetcafé te vinden.  

Een relaxte plek

“Net als wat ik hier heb gedaan, zou ik in New Brooklyn in willen spelen op de behoefte van de bewoners. Wat zoeken mensen in Almere Poort? Het lijkt me daarom ook leuk om samen te gaan werken met iemand uit de wijk, een combi met een andere ondernemer te maken, zoals bijvoorbeeld een bloemist of kleine concept store.” Maxime ziet de plek al helemaal voor zich. “Een tweede Neighbours Kitchen zal in ieder geval weer een relaxte plek met gezond en werelds eten moeten worden. En tegelijk ook een eigen sfeer hebben die past bij de grote diversiteit van Poort.” Op mijn huidige plek zitten bezoekers soms gerust drie uur lang bij te praten. Met wat meer ruimte, voor bijvoorbeeld een speelhoek voor kinderen of een loungeplek om een boek te lezen, kan de nieuwe Neighbours Kitchen nog meer een levendige en gemoedelijke plek worden. De huiskamer van New Brooklyn!”