Iedereen kan hier wonen

Vanaf het begin is De Alliantie Ontwikkeling betrokken bij de plannen voor New Brooklyn. Directeur Jan van Barneveld: “Dit gaat over groter denken. De intentie is iets anders te bieden dan wat er al is in Almere. Samen met de gemeente Almere, de beoogde afnemer van de vrije sector huurwoningen en Heijmans gaan we de uitdaging aan om 1.400 woningen van hoge kwaliteit te ontwikkelen: zij richten zich op koop- en middeldure huur, wij op de sociale huurwoningen.”

Alliantie huurwoningen new brooklyn almere

De locatie is perfect

“De locatie van New Brooklyn is super: perfect bereikbaar, een prachtige ligging met groen, water, sportvoorzieningen, noem maar op. Almere Poort is echt een groot, stedelijk stadsdeel met veel voorzieningen en winkels in de buurt. Dat maakt New Brooklyn erg aantrekkelijk, ook voor de sociale huurder waar De Alliantie zich op richt,” zegt Van Barneveld. “Wij ontwikkelen hier ruim 500 sociale huurwoningen: eengezinswoningen, benedenwoningen en appartementen.”

New Brooklyn wordt een bijzondere wijk

New Brooklyn is echt een pareltje

Van Barneveld is enthousiast over het straatbeeld: “Daar word je echt blij van. Brede stoepen, grote bomen, bijzondere gevels, stadstuinen, heel veel groen en geschikt voor mensen in een rolstoel. Hiermee dragen we bij aan het welbevinden, de gezondheid en het woonplezier van onze huurders. Aan de buitenkant van de 4-laags panden zie je niet of er een appartement, benedenwoning of een eengezinswoning achter zit. De straat bestaat uit een mix van koop en huurwoningen. Iedereen kan hier wonen tegen een redelijke prijs: grote gezinnen, stellen of alleenstaanden. En omdat de woningen voldoen aan alle duurzaamheidslabels, vallen de energiekosten mee.

Op de hoogte blijven van de sociale huurwoningen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van New Brooklyn.

Blijf op de hoogte →