Kopers aan het woord: "Een groot cadeau!"

Dinsdagmiddag, Meet Point Coffee Bar in Almere Poort. We zitten met Anne Maartje en Vincent, twee gelukkige kopers van een nieuwe woning in New Brooklyn, koffie te drinken. Zoon Harvey ligt rustig in de kinderwagen. “Zo’n koffiebar om de hoek, dat maakt een wijk zo leuk!” Anne Maartje en Vincent vertellen ons waarom zij voor New Brooklyn hebben gekozen. “Het is stads wonen met een internationaal tintje en tegelijk een lekker ongedwongen buurtje.”

Vincent in gesprek

Van Amsterdam naar Almere

Anne Maartje en Vincent komen beide niet uit Almere. Opgegroeid in Apeldoorn en Lelystad, maar de stad trok hen aan. Ze hebben jarenlang samen in Amsterdam gewoond, waar ook de familie van Vincent vandaan komt. Hun laatste plek voordat ze naar Almere verhuisden, was Zuidoost. “Overal lekker eten, multi culti, fijn wonen”, vertelt Anne Maartje enthousiast. “Maar met de kleine op komst zochten we toch naar een plek die geschikter is voor met kinderen. En we wilden ook graag een nieuwbouwhuis kopen. In eerste instantie gingen we liever Amsterdam niet uit. Maar inmiddels wonen we al een tijdje in Almere Poort, in een appartement. Het bevalt hier goed.” 

Anne Maartje in gesprek

“Welke plek ligt centraal in Nederland, die goed bereikbaar is met auto en openbaar vervoer?” Vincent werkt in Utrecht bij een IT-bedrijf. Anne Maartje is styliste en store manager bij een vintage winkel in Amsterdam. “New Brooklyn is een ideale wijk waar je snel met de auto of trein naar Amsterdam, Utrecht of elders kan. Voor ons perfect.” Eigenlijk waren ze helemaal nog niet actief op zoek. We hadden het er wel over ‘s avonds aan tafel. “Toevallig liepen we een keer langs het informatiecentrum van New Brooklyn en de sfeer en architectuur van de woningen viel op. Het triggerde ons. Dezelfde avond zijn we op internet gaan kijken en hebben ons meteen ingeschreven. En toen werden we ook nog ingeloot. Een groot cadeau!” 

Buiten in Almere Poort

Stads & gezellig

Waarom New Brooklyn? “Dat New Yorkse stijltje, die inspiratie, dat maakt het anders dan anders. En het is super dat er plekken komen zoals waar we nu zitten koffie te drinken. Ik las in het magazine van New Brooklyn ook over een leuk restaurant dat er wellicht gaat komen. Dat we straks om de hoek lekker multi culti kunnen eten, is echt super. Dat was ook zo leuk aan Zuidoost.” Woorden als ‘gezellig’ en ‘stads’ komen vaak terug in het gesprek. Net als het internationale, het Amerikaanse gevoel (“ik houd heel erg van blues en jazzmuziek”). “Voor ons voelt New Brooklyn een beetje als wonen in een grote stad, maar óók met een lekker ongedwongen buurtgevoel. We gaan straks wonen in een ruim huis met vier slaapkamers. Dus een broertje of zusje voor Harvey kan er ook nog makkelijk bij!”